Zucchinispagetti med linsragu bolognese

Tid:

Zucchinispagetti med linsragu-bolognese

Tid:

Barndomsfavoriten som har sin plats i vartenda kök! Vi ugnsrostar tomatsåsen (som i sig själv är fantastisk ihop med lite spagetti och hackad basilika) och baserar sedan färsen på röda linser.

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

  • 8-10
    tomater
  • 1
    gul lök
  • 4
    vitlöksklyftor
  • 1 knippa(or)
    timjan
  • 1 knippa(or)
    salvia
  • 4
    lagerblad
  • 2 msk
    olivolja
  • salt och svartpeppar

Bolognese

  • 2 ½ dl
    röda linser
  • 1
    lök
  • 2
    stjälkar selleri
  • 2
    morötter
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl
    rödvin
  • 3-4 dl
    vatten
  • 1 msk
    tamari
  • + tomatsåsen ovan eller 500 g krossade tomater, timjan, salvia och lagerblad
  • 1
    stor zucchini eller 400 g spagetti

Så lagar du