Zucchinispagetti med linsragu bolognese
Tillagningstid:
Publicerat:
2016-01-26Tillagningstid:
Barndomsfavoriten som har sin plats i vartenda kök! Vi ugnsrostar tomatsåsen (som i sig själv är fantastisk ihop med lite spagetti och hackad basilika) och baserar sedan färsen på röda linser.
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
- 8-10tomater
- 1gul lök
- 4vitlöksklyftor
- 1 knippa(or)timjan
- 1 knippa(or)salvia
- 4lagerblad
- 2 mskolivolja
- salt och svartpeppar
Bolognese
- 2 ½ dlröda linser
- 1lök
- 2stjälkar selleri
- 2morötter
- 2vitlöksklyftor
- 1 ½ dlrödvin
- 3-4 dlvatten
- 1 msktamari
- + tomatsåsen ovan eller 500 g krossade tomater, timjan, salvia och lagerblad
- 1stor zucchini eller 400 g spagetti
Så lagar du
Tomatsås
1. Skär tomaterna i bitar, strimla löken och krossa vitlöksklyftorna. Lägg samtliga ingredienser i en ugnsform och rosta i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter eller tills tomaterna släppt vätska och denna har avdunstat.
2. Förflytta till en skål, peta ut lagerbladen och mixa samman såsen.
Bolognese
1. Hacka lök, skiva selleri och morot samt finskiva vitlök. Hetta upp olja i en kastrull, och fräs lök, selleri, morot och vitlök tills löken är mjuk och börjar få färg.
2. Tillsätt vin och sjud tills hälften avdunstat. Tillsätt linser, vatten, tomatsåsen samt tamari och låt bolognesen puttra utan lock i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Spiralisera zucchinin eller koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.