Zucchinispagetti med linsragu bolognese

Zucchinispagetti med linsragu-bolognese

Publicerat:

Tillagningstid:

Barndomsfavoriten som har sin plats i vartenda kök! Vi ugnsrostar tomatsåsen (som i sig själv är fantastisk ihop med lite spagetti och hackad basilika) och baserar sedan färsen på röda linser.

Ingredienser

4portioner

Tomatsås

  • 8-10
    tomater
  • 1
    gul lök
  • 4
    vitlöksklyftor
  • 1knippa(or)
    timjan
  • 1knippa(or)
    salvia
  • 4
    lagerblad
  • 2msk
    olivolja
  • salt och svartpeppar

Bolognese

  • 2 ½dl
    röda linser
  • 1
    lök
  • 2
    stjälkar selleri
  • 2
    morötter
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl
    rödvin
  • 3-4dl
    vatten
  • 1msk
    tamari
  • + tomatsåsen ovan eller 500 g krossade tomater, timjan, salvia och lagerblad
  • 1
    stor zucchini eller 400 g spagetti

Så lagar du

Tomatsås

1. Skär tomaterna i bitar, strimla löken och krossa vitlöksklyftorna. Lägg samtliga ingredienser i en ugnsform och rosta i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter eller tills tomaterna släppt vätska och denna har avdunstat.

2. Förflytta till en skål, peta ut lagerbladen och mixa samman såsen.

Bolognese

1. Hacka lök, skiva selleri och morot samt finskiva vitlök. Hetta upp olja i en kastrull, och fräs lök, selleri, morot och vitlök tills löken är mjuk och börjar få färg.

2. Tillsätt vin och sjud tills hälften avdunstat. Tillsätt linser, vatten, tomatsåsen samt tamari och låt bolognesen puttra utan lock i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Spiralisera zucchinin eller koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.

Dela det här receptet med dina vänner!