En serie om stora personligheter i ett litet samhälle

Hårdrocks-Micke är Hofors egen rebell

I en by, fem mil väster om Gävle, bor ca 9000 invånare. Här är arbetslösheten hög och många har valt att flytta härifrån, men det är inte deppigt i Hofors för det. Här bor ett gäng härliga personligheter som håller sig sysselsatta med olika projekt.

Till exempel Katarina, som planerar för att anordna en festival, med både stora och lokala artister. En av dem som förväntar sig bli tillfrågad om att ställa upp är Hårdrocks-Micke. Tyvärr blir det inte riktigt som han hoppats. Vissa tycker det är opassande att han uppträder på grund av tidigare kontroverser.

– Man sprider det här ryktet om att jag gjort en musikvideo om sex och droger. Samtidigt jobbar jag i skolans värld som pedagog. Så då blev det tumult.

Det slutar med att kommunen ordnar ett annat jobb åt Micke som brevbärare. Se videon och Micke berätta om den här.

Även hårfrisörskan Lotta har fått problem med att människor i samhället retat sig på hennes stil. I det här fallet handlade det om bilder, där vissa tyckte att Lotta visat för mycket hud. Se henne berätta om sveket här.

– När Gittan och Anneli slutade hos mig sa de ”Vi kan inte ha vårt företag, för kunderna slutar hos oss på grund av dina bilder på Instagram”. De som är så ofarliga, men det är för mycket för folk här. Man bor på ett för litet ställe.

Lottas kollegor valde att bryta med henne och startade en egen salong, precis på andra sidan vägen.

I Hofors träffar vi även Spar-Arne, som jobbar i en matbutik och känner de flesta i byn. Den härligt nördiga Nathalie bor här med sina tama illrar och vi får också lära känna Vera som jobbar på stålverket och är gift med Annika.

Se trailern här.

Samtidigt i Hofors har premiär torsdag 21.00 i SVT1 och SVTPlay.

Samtidigt i Hofors

Svensk dokumentärserie från 2017