SVT PlayLördagar

En ungdomsserie om vänskap, kärlek, sex, fest och svek

Skam

Eva har precis börjat på gymnasiet och har ingen annan att luta sig mot än pojkvännen Jonas och hans bästa vän Isak.

Se första säsongen av Skam i SVT Play

Eva känner sig ensam, men bestämmer sig för att ta ansvar för sitt eget liv och söker platser och människor som kan ge henne nya impulser och vänskap. För vem är egentligen Eva och hur långt är hon beredd att sträcka sig för andra på bekostnad av sina egna värderingar?

Vi följer Eva och hennes nya vänner Chris, Sana, Vilde och Noora genom kärlekssorg, festande och alla de utmaningar vännerna möter innan de tar det första steget in i vuxenlivet för fullt.

Andra säsongen kommer på Lucia

I andra säsongen av serien, som kommer i SVT Play den 13 december, är det Noora som handlingen kretsar runt. Den tredje säsongen planeras att komma i SVT Play början av 2017.

Mer om serien

Seriens första säsong sändes i Norge under 2015. På NRKs webbsida kunde man följa karaktärerna i klipp under veckan och se ett helt avsnitt på fredagen. Alla karaktärer i serien har också egna instagram- och facebookkonton. För att läsa mer om detta (spoilervarning) och hitta karaktärernas sociala mediekonton på vidare till den norska sajten där just nu säsong tre av serien sänds - här! Det har även bekräftats att en fjärde säsong av serien kommer att spelas in.

Alla avsnitt av serien Skams första säsong publicerades i SVT Play på torsdagen den 1 december. Säsong två kommer tisdagen den 13 december.

Skam

En ungdomsserie om vänskap, kärlek, sex, fest och svek