5:2-gurun Michael Mosley till Skavlan – här är alla veckans gäster

Skavlan

För två år sedan lärde han oss att gå ner i vikt genom att fasta två dagar i veckan. 5:2-dieten blev en världshit och nu är Dr Michael Mosley tillbaka och berättar i pratshowen om hur vi ska få kontroll över vårt blodsocker.

Se också: Tidigare avsnitt av Skavlan där bl a Håkan Hellström, Laleh, Bruce Springsteen och Mikael Persbrandt gästat

Dieten, som går ut på att man under två dagar i veckan fastar, tog världen med storm. Nu kommer skaparen av 5:2-dieten, Michael Mosley, till Skavlan talkshow och berättar om nya idéer om hur vi kan ta hand om våra kroppar.

Michael Mosley: ”Vem är modig nog att testa?”

I programmet får vi även träffa dansbandskungen Christer Sjögren. Artisten sitter på rekordet av flest sålda skivor i Norden och är nu aktuell med sin självbiografi Får jag lov att berätta. När Sjögren gästar Skavlan tar han oss med både in i garaget och ut på dansbanorna. Här berättar Christer Sjögren om musiken och drickandet för Lars Lerin.

Christer Sjögren om hur hans personlighet förändrats

Sjögren: ”Jag är befriad från alkoholdjävulen”

Författaren och terapeuten Marit Slagsvold  kommer tillsammans med sin man, Arbeiderpartiets ledare Jonas Gahr Støre, för att prata om hur man kan leva i ett förhållande trots att man är väldigt olika.

Också den italienska journalisten Loretta Napoleoni gästar. Hon är en världsauktoritet på IS och terrorism och inte minst finansieringen av terroristnätverk.

På scenen får vi se Miss Li, som firar tio år som artist och intar scenen med färgsprakande låten Bonfire.

Programmet sänds fredag 21 oktober klockan 21.00 i SVT1 och SVT Play.