Pamela Anderson berättar hur hon fick rollen i Baywatch

Efter besök av David Hasselhoff i början av året får Skavlan besök av ytterligare en Baywatch-stjärna: Pamela Anderson. Dessutom berättar regissören Roy Andersson hur man gör den perfekta filmen.

På filmfestivalen i Venedig tidigare i år vann Roy Andersson det prestigefulla Guldlejonet som förste svensk någonsin. Filmen En duva satt på en gren och funderade på tillvaron är den sista i den trilogi som inleddes med Sånger från andra våningen. Roy Andersson kommer till Skavlan och funderar vidare på livet, döden och konsten att göra den perfekta filmen. Se en något yngre Roy Andersson i en intervju i Kvällsöppet från 1971. Han berättar bland annat att han var på väg att sluta med film för att istället ägna sig åt hotellverksamhet.

Pamela Andersons kamp mot jakten på valar
Pamela Anderson är mest känd för 90-tals tv-serien Baywatch och sina korta och stormiga äktenskap med rockmusikerna Tommy Lee och Kid Rock. Pamela Anderson som både är vegan och djurrättsaktivist, stödjer bland annat organisationen Sea Shepherd i deras kamp mot jakten på grindvalar.

Fått pris för sitt arbete med våldtagna kvinnor i Kongo
Dr. Denis Mukwege är läkaren som tilldelats FN:s pris för mänskliga rättigheter och ständigt tillhör de nominerade för Nobels fredspris. Mukwege har fått sina priser för sitt arbete med våldtagna kvinnor i krigets Kongo.

En av Norges mäktigaste kvinnor
LO-ordföranden Gerd Kristiansen är med 900 000 medlemmar i ryggen en av Norges mäktigaste kvinnor. Hon är känd för sina kontroversiella åsikter, bland annat har hon kritiserat de kvinnor som arbetar deltid, för att använda mammarollen  som ursäkt, för att ta huvudansvaret hemma.

Sångerskan Mirian Bryant står för musiken
Musiken i Skavlan denna vecka står Miriam Bryant för. Den engelskfödda sångerskan, uppväxt i Göteborg, slog igenom för ett par år sedan och från höstens album I am dragon får vi höra ”Dragon”.​

Se Skavlan fredagen den 24 oktober klockan 21.00 i SVT1 och i SVT Play.