103-åriga Dagny ger Robert Aschberg svar på tal

Bland veckans gäster i Skavlan ser vi Robert Aschberg och den 103-åriga bloggaren Dagny ”Bojan” Carlsson. Dagny ger svar på tal till journalisten och vägrar ställa upp som datorsupport.

Dagny köpte dator när hon fyllde 100 och tidigare i vinter utnämndes hon till Årets senior 2015. Hon bryr sig inte om hur gamla damer förväntas att uppföra sig.

Fredrik Skavlan frågar Dagny hur det var att vara ung och bli uppvaktad på 1920-talet.

– Ja, för det första var man flicka och då förmanades man att man skulle vara rädd för pojkar. Och det gjorde dem inte dubbelt så intressanta förstås.

När journalisten och programledaren Robert Aschberg också vill ställa en fråga till 103-åringen så får han svar på tal.

– Dagny, får jag fråga en sak? Två saker undrar jag över. Vilka grejer är mest populära på din blogg, vilka grejer är det som går hem bäst, undrar Aschberg.

– När jag skriver om gamla tider, svarar Dagny Carlsson kort och koncist.

Robert Aschberg undrar även om Dagny kan tänka sig att ställa upp som datorsupport.

– Och sen undrar jag om min dator plötsligt hänger sig, min datamaskin som jag brukar säga. Om den hänger sig helt och jag inte hittar någon dataungdom, kan jag ringa dig då så fixar det, frågar han.

Svaret kommer blixtsnabbt.

– Nej, det kan du inte, säger Dagny Carlsson.

I programmet möter vi även den f.d. terroristhustrun Anna Sundberg som berättar om radikaliserade unga och äventyrsseglaren Jarle Andhøy, som ständigt vänder tillbaka till Antarktis, trots att tre av hans kompisar tragiskt förliste där 2011. Rebecca och Fiona intar scenen och premiärspelar i Skavlan med band och låten Sayonara.

Skavlan sänds i SVT1 och SVT Play fredag 4 mars 21.00.