Gunde och Ferry Svan gästar fredagens Skavlan

Gunde Svan hos Skavlan

Till Skavlan välkomnar vi Gunde och Ferry Svan. Far och son i sin första gemensamma intervju om timbersport, skidor och sina aldrig sviktande vinnarskallar.

Malin Persson Giolitos succéroman “Störst av allt” kom ut 2016 och blev hennes stora genombrott. Den har getts ut i 26 länder och fått pris som “Bästa svenska kriminalroman” och “Bästa nordiska kriminalroman. Nu kommer boken bli Netflix första svenska original-serie, med den engelska titeln “Quicksand”. Vi porträtterar succéförfattaren.

I början av oktober nåddes vi av nyheten om att den mäktige Hollywoodproducenten Harvey Weinstein skall ha förgripit sig på och trakasserat kvinnor i filmbranschen under trettio års tid.

Nu är de kvinnor som anklagar honom uppe i över 100 stycken och en av de, som 25 oktober stod fram på en arrangerad presskonferens, är norska skådespelaren Natassia Malthe. Hon anklagar honom för våldtäkt och kommer tillsammans med sin advokat Gloria Allred.

Den norske artisten Cezinando är bara 22 år gammal, men redan en veteran inom musikbranschen. Efter att hans låt ”Håper du har plass” spelades i tv-serien ”Skam” fick han sin stora hit och på fredag spelar han den live i Skavlan.