Klara Söderberg: ”Jag kom inte in på musikskolan”

Systrarna i succéduon First Aid Kit och vår nya finansminister Magdalena Andersson kommer till Skavlan.

Klara och Johanna Söderberg är systrarna som tagit musikvärlden med storm. För senaste albumet StayGold  har recensenterna delat ut högsta betyg. När Klara Söderberg gick i tredje klass sökte hon in på musikskolan men kom inte in.

- Det är en rektor som får sparken på måndag, säger en road Fredrik Skavlan.

Dessutom framför First Aid Kit titellåten ”Stay gold” från den nya skivan.

Efter åtta år med Anders Borg har Sverige fått en ny finansminister. På fredag är Magdalena Andersson (S) gäst i Skavlan.

Den amerikanske psykiatriprofessorn James Fallon upptäckte under sin forskning på massmördares hjärnor att hans egen var förbluffande lik en psykopats hjärna. I Skavlan berättar han om hur hans liv och självbild förändrades när han började se sig själv  som en borderline psykopat.

Vi möter norska komikern Are Kalvö
Livet är det som pågår medan du sysslar med annat, brukar man säga. Den norske komikern och författaren Are Kalvö undersöker i sin föreställning  En timme av ditt liv som du aldrig får tillbaka  vad vi människor egentligen gör av vår tid.

Människorättsaktivisten Angelique Kidjo uppträder
Sångerskan och människorättsaktivisten, Angelique Kidjo, är en av Afrikas största artister och hon har Grammy-nominerats vid flera tillfällen för bästa världsmusikalbum. Just nu är hon ute på en Europa-turné.