GW:s dotter: ”Diskuterade obduktioner under måltiderna”

Leif GW Persson i Skavlan

Dottern Malin berättar hur det var att växa upp med Leif GW Persson. Dessutom i programmet: Yohio, ett svenskt musikfenomen med stora framgångar i Japan, och den norska skådespelaren och regissören Lise Fjeldstad. Det hyllade bandet Mando Diao står för musiken.

De har en alldeles speciell relation och pratar i telefon nästan varje dag. Den ständigt aktuelle Leif GW Persson kommer till Skavlan med sin dotter tillika författaren Malin Persson Giolito.

Han klär sig som en flicka och sjunger som en man - på perfekt japanska. Möt 17-åriga Yohio från Sundsvall som gör succé i Japan inom den könsöverskridande musikgenren Visual Kei.

Lise Fjeldstad har i flera år varit en av de största inom norsk teater och film. I somras förlorade hon sin man, skådespelaren Per Sunderland. Nu berättar hon om en sorg och saknad som inte tar slut.

Även partiledaren för det norska Senterpartiet Liv Signe Navarsetes kommer till Skavlan.

Hyllade bandet Mando Diao är tillbaka med en ny skiva. För första gången i deras 10-åriga karriär hör vi dom sjunga på svenska när dom tolkar en av Sveriges nationalskalder, 1800-tals poeten Gustaf Fröding.

SVT1 fredag 19 oktober kl. 21.00 och i SVT Play