Michael Nyqvist i Skavlan: Plötsligt börjar man prata med hunden

Michael Nyqvist i Skavlan.
Michael Nyqvist i Skavlan.

Att komma hem till ett hus utan barn är en jobbig omställning för skådespelaren Michael Nyqvist. – Plötsligt blir man det där man trodde att man aldrig skulle vara, säger han i Skavlan.

Som aktuell i fyra stora filmproduktioner runt om i världen 2016 har skådespelaren Michael Nyqvist fullt upp. Men när han kommer hem till huset i Sverige så väntar förändringar. I och med att yngste sonen nu flyttat till Australien så är alla barnen utflugna.

– Det är ju väldigt konstigt. Man har ätit upp och så sitter bara jag och Catti... och bara ”ska vi se på tv?”. Plötsligt blir man det där man trodde att man aldrig skulle vara. Och plötsligt börjar man prata med hunden på något konstigt sätt, säger han i Skavlan.

Den nya känslan är svår för Michael Nyqvist att hantera.

– Det är ju jobbigt det där. Hela livet går ut på att få ut barnen till något säkert ställe och med alla verktyg i resväskan. Och jag är ju oerhört stolt. Men det är så konstigt, för när man träffar dem så är de 25 år, men de är också en vecka. Man har alla de här kroppsminnena med dem. Och det är väldigt jobbigt. Man kan inte göra pärlplattor med dem längre, säger han.

 

Skavlan sänds den 29/1 klockan 21.00 i SVT1 och i SVT Play.