Stephen Merchant: ”Jag var besatt av James Bond”

Den här veckan gästas Skavlan av komikern och manusförfattaren Stephen Merchant, som tillsammans med Ricky Gervais skapade The Office. Vi får även möta amerikanska Nancy Writebol som insjuknade i ebola och flögs till USA för en aldrig prövad behandling.

Den brittiske romanförfattaren Frederick Forsyth är en av världens mest lästa inom thrillergenren. Hans böcker har sålts i miljonupplagor världen över samt filmatiserats. Nu är Forsyth ute med en skrämmande aktuell bok, ” The Kill List”.

Flera tusen människor har redan dött i den värsta ebolaepidemin någonsin. Amerikanskan Nancy Writebol arbetade på en missionärsstation i Liberia, med att hjälpa de offren för den fruktade sjukdomen, när hon i somras själv smittades. Hon svävade mellan liv och död, men fick en medicin som aldrig tidigare getts till människor- och överlevde. Nancy och hennes man David Writebol kommer till Skavlan och berättar om sina personliga upplevelser och om vad som nu krävs för att stoppa smittan.

Ligger bakom succéer som The Office och En idiot på resa
Den brittiske komikern och manusförfattaren Stephen Merchant har tillsammans med Ricky Gervais skapat de banbrytande serierna The Office, Extras, En idiot på resa och Life’s too short. Nu är Stephen Merchant ute på sin stå-upp-turne, ”Hello Ladies”, som handlar om hans försök att hitta en fru.

Hon är baronessa, medlem av House of Lords och dessutom en av Europas främsta hjärnforskare. Professor Susan Greenfield har skapat kontrovers med sin senaste bok ”Mind change”, där hon hävdar att internet förändrar och till och med kan skada hjärnan.

Bjuds på australiensisk ukulele-musik
Den australiensiske stjärnan Vance Joy kommer med sin ukulele och spelar låten som går varm just nu- ”Riptide”.​

Se Skavlan fredagen den 10 oktober klockan 21 i SVT1 och i SVT Play.