Han är världens mest uppkopplade människa

Chris Dancy
Chris Dancy har runt 700 appar, sensorer och digitala hjälpmedel i sin lägenhet och kallas världens mest uppkopplade man.

Chris Dancy är ständigt uppkopplad. Med hjälp av 700 appar, sensorer och digitala hjälpmedel kan han mäta det flesta faktorer som finns i hans vardag. Nu har han gjort en hel karriär som världens mest uppkopplade person.

Möt världens mest uppkopplade människa här!

Om mer teknik är framtiden så är Chris Dancy redan där. Sömn, blodsyre-nivåer, EKG, ljus, ljud, temperatur – ja, Chris samlar information om det mesta.

På sin kropp och i sin bostad har han runt 700 appar, sensorer och digitala hjälpmedel. Denna extrema uppkoppling har på kort tid gett Chris en karriär föreläsare. Trots detta gillar han inte att vara sedd som någon som är extremt uppkopplad.

Här visar Chris Dancy upp sina sensorer

– Jag gillar inte att bli kallad världens mest uppkopplade man. Det bygger upp krav som inte är jag, jag är en vänlig person.

Det hela började när Chris insåg att många företag visste mycket mer om honom än han själv gjorde. Och det var med det i åtanke som han valde att börja samla information om sig själv och sin vardag.

Nu har han kunnat effektivisera en hel del.

– Jag satte en sensor  vid min toalett och en vid mitt kylskåp. Sen kunde jag räkna hur lång tid det var mellan att jag drack och att jag kissade. Då visste jag vilka tider jag inte skulle dricka så att jag kunde sova hela natten.

”Det är ensamt och ledsamt”

Trots den snabba karriären har Chris en överraskande pessimistisk syn på teknologi och framtiden.

– Alla använder något system, men ännu viktigare är att något system använder oss alla. Jag lever där du är på väg, och jag tror du måste gå framåt väldigt långsamt. För det är ensamt och ledsamt, väldigt effektivt men man är inte lycklig.

Mer om Chris ser du i Sociala monster, onsdag klockan 21.00 i SVT1 och SVT Play.

Se hela programserien Sociala monster här!

Sociala monster

Kulturprogram om sociala medier