Menyn i Sommarpratarna

Elias Eriksson, kock i Sommarpratarna 2014.
Elias Eriksson.

I varje avsnitt bjuds Sommarpratarna på en trerätters middag lagad av kocken Elias Eriksson.

Meny i avsnitt 1
Ägg med jordärtskocka och krasse
Rökt torsk med ägg, pickles och gurka
Päron med kola och pepparmynta


Meny i avsnitt 2
Jordärtskocka och med tryffel och krasse
Inkokt regnbåge med löjrom, gurka och surdeg
Päron med kola och pepparmynta


Meny i avsnitt 3
Betor med tryffel och krasse
Rökt regnbåge med fänkål och dill
Hallon med citron och lakrits


Meny i avsnitt 4
Betor med tryffel och krasse
Rotselleri med Karl-Johansvamp och lök
Björnbär med lakrits och spansk körvel


Meny i avsnitt 5
Regnbåge med gurka och brödmayo
Oxe med senap och pickles
Choklad med hasselnötter och hallon


Meny i avsnitt 6
Vitbetor med tryffel och lök
Rökt torsk med potatis, dill och fänkål
Lakrits med hallon

Lunchen är lagad av kocken Elias Eriksson som driver D.I.Y gastronomi i Svedmyra, Stockholm. Elias har tidigare arbetat på bland annat Noma, Franska Matsalen och Brasserie Bobonne.