Ulf Kristersson, Elisabeth Svantesson, Jessica Polfjärd, Tobias Billström, Anders Edholm och Gunnar Strömmer Foto: TT

Ulf Kristerssons team

Moderaternas nya partiledare möblerar om i partitoppen. Elisabeth Svantesson blir ny ekonomisk talesperson och Gunnar Strömmer, tidigare Muf-ordförande, kommer tillbaka till politiken.


Elisabeth SvantessonElisabeth Svantesson - ekonomiskpolitisk talesperson

Tar över som ekonomiskpolitisk talesperson, posten som Ulf Kristersson själv hade innan han blev partiledare. Tidigare arbetsmarknadsminister i Reinfeldts regering. Var tillsammans med Ulf Kristersson favorittippad som partiledarkandidat. Har fram tills idag varit arbetsmarknadspolitisk talesperson.

Klicka på bilden för att läsa


Jessica PolfjärdJessica Polfjärd – arbetsmarknadspolitisk talesperson

Riksdagsledamot sen 2006. Lämnar arbetet som gruppledare i riksdagen. Blir ny vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet och ny arbetsmarknadspolitisk talesperson.

Klicka på bilden för att läsa


Tobias BillströmTobias Billström – ny gruppledare

Har fram tills idag varit första vice talman i riksdagen. Tidigare migrationsminister i Reinfeldts regering.

– När jag fick frågan var det väldigt självklart för mig att tacka ja. Att vara gruppledare är mer operativt än att vara 1:a vice ordförande. Att nu ha suttit och lyssnat in debatterna och hört hur den politiska retoriken utvecklats har varit lite som ett barn som tittar in i en godisbutik, men som får nöja sig med att titta genom godisfönstret.

Klicka på bilden för att läsa


Gunnar StrömmerGunnar Strömmer – ny partisekreterare

Kommer tillbaka till politiken som ny partisekreterare. Det förra arvoderade politiker-uppdraget hade han för 17 år sen som ordförande för Moderata ungdomsförbundet (Muf). Har också varit chef för den ideella organisationen Centrum för rättvisa. Är numera advokat.

– Jag är verkligen jätteglad över att få komma tillbaka. Det här är ett hedersuppdrag.

Klicka på bilden för att läsa


Anders EdholmAnders Edholm – biträdande partisekreterare

Rekryterades i våras som biträdande partisekreterare med ansvar för organisation och valplanering och återtar nu det jobbet.

– Det krävs ett betydande mått av flexibilitet och lojalitet att mitt i en lite stökig tid mitt i högsommaren ta på sig det otacksamma jobbet som partisekreterare. Det kräver ännu mer prestigelöshet att återta det jobb som han rekryterades för. Det har Anders, säger Ulf Kristersson om Anders Edholm.

Klicka på bilden för att läsa

Mer om ämnet

Annie Wernersson

Foto: TT