Livesändningar på nätet: Kim

"Jag är inte en person som gömmer mig"


Kim Kamal har i hela sitt liv utmanat könsnormerna genom att sminka sig och klä sig feminint. När han sänder live är det inför en publik som ger både kärlek och kränkningar. För att slippa bli en slagpåse väljer han ofta själv att bli provokativ.


Kim Kamal har sedan han var liten vetat att han var speciell, men försökt få sin omgivning att acceptera honom som han är. För det har han både hamnat i bråk och stötts bort av delar av sin familj.SVT är med när Kim sänder live i en Facebookgrupp med 25 000 medlemmar.

Reaktionerna blir starka när Kim startar sin sändning.
Hatet han får under livesändningarna kommer inte att stoppa Kim Kamal från att fortsätta sända live. Han vill fortsätta synas för alla där ute som inte själva vågar stå upp för vilka de är.


Jag tar inte det där hatet som folk ger mig. Jag vågar öppna käften tillbaka. Folk är inte beredd på det.SVT har delat några av de kommentarer som lämnats till Kim Kamal med polisen Patrick Cordner, chef för Nationellt IT-brottscentrum. Han konstaterar att det i flera fall kan röra sig om brott som förtal, förolämpning eller hot. Alla som är utsatta uppmanas att göra en polisanmälan.
Missa inte de andra delarna i vår serie om livesändningar:

Se hela dokumentären i SVT Play:Diamant SalihuReporter

Ivan BlancoFotograf

Tomas WagnerVideo

Hedvig ErikssonWebbproduktion

Publicerat 11 november 2019