Ta del av världen och naturen hemifrån

I dessa coronatider behöver vi vara hemma så mycket som möjligt. Vi har samlat ett gäng liveströmmar från världens alla hörn så att du kan se världen utan att behöva lämna hemmet.Obs: Kan innehålla reklam YouTube

Den här liveströmmen tar dig till 42:a gatan och Broadway, närmare bestämt Times Square i New York. Just nu ekar det tomt men en helt vanlig dag kan Times Square vara en av det mest folktäta platserna i världen och en populär besöksplats för turister världen över.

Obs: Kan innehålla reklam YouTube

Den här liveströmmen kommer från Tembe Elephant Park, nära Sydafrikas gräns till Moçambique. Merparten av tiden kommer det att finnas åtminstone några elefanter som spatserar runt - och de som bor här är enligt uppgift världens största. Har du tur kan du även se leoparder, lejon, noshörningar och bufflar.

Obs: Kan innehålla reklam YouTube

Den här liveströmmen kommer från Trandansen vid Hornbergarsjön, mellan Skövde, Skara och Falköping. Varje vår kommer tusentals dansande tranor hit för att dansa innan de flyger vidare norrut till sina häckningsplatser. Under dansen gör tranorna väldiga luftsprång, bugar och cirklar runt varandra.

Obs: Kan innehålla reklam YouTube

Är du trött på vad som sker på vår planet just nu? Lämna jorden för en stund och häng med den internationella rymdstationen ISS ut i rymden. Rymdstationen ligger i omloppsbana 400 kilometer från jorden.

Obs: Kan innehålla reklam YouTube

Dröm dig bort till varma stränder, magiska solnedgångar och ett utav världens kändaste surfparadis. Banzai Pipeline, eller bara Pipeline som ligger i Hawaii, på ön Ohaus norra kust.

Obs: Kan innehålla reklam YouTube

Har du tur kan du här njuta av naturens mest fantastiska ljusshow, norrskenet. Liveströmmen sänds från Churchill Northern Studies Center i Churchill, Manitoba, Kanada. En av de bästa platserna på jorden för att titta på norrskenet.

Obs: Kan innehålla reklam YouTube

Stressad? Då kan den här liveströmmen vara perfekt för dig. Släpp alla tankar och fokusera på fåren för en stund. Liveströmmen sänds från Sanctuary's cozy sheep barn i USA.Ulrika Zaccheusredaktör

Johannes Björklundreporter

Dennis Ylikangasreporter

Foto omslagsbild: TT - Gerald Herbert