Sista spåren efter Victor

Kvällen den 18 mars 2009 är Victor Hasselström ute med sin kompis i Eskilstuna. Efter att ha besökt två barer försvinner han, men inte helt spårlöst. Vart tog han vägen? Det vet ingen helt säkert. Men här visar polisen sin teori om Victors sista kväll i livet.

Scrolla för att läsa merHär börjar Victors utekväll

Maestro: Det är en kall vinterkväll den 18 mars 2009. Victor Hasselström, 20 år, börjar sin utekväll här på Pizzeria Maestro. Victor och hans kompis beställer in flera glas öl innan de vid 21/22-tiden fortsätter vidare till en annan bar.


Victor hamnar i bråk med en av de mordmisstänkta

Dannes Bar: Utekvällen fortsätter. Victor ses i sällskap av två bröder, i dag 40 och 36 år gamla, som senare misstänks för delaktighet i mordet. Victor hamnar i bråk med 40-åringen, som hotar Victor med en slagghammare. Efter en stund lugnar det hela ner sig och senare under kvällen ser vittnen Victor stå och prata med en i dag 52-årig man utanför baren. 52-åringen misstänks flera år senare för att ha mördat Victor tillsammans med 40-åringen. 52-åringen, 40-åringen och 36-åringen nekar till inblandning och släpps senare i brist på bevis.Här syns Victor för sista gången

Rådhusbron: De sista vittnesuppgifterna beskriver hur Victor och 52-åringen går tillsammans över Rådhusbron mot Fristadstorget.


Taxiresan startar

JA Selanders gata: 52-åringen beställer en taxi strax efter klockan 02 den 19 mars 2009. I taxin sitter inte bara 52-åringen, utan även fyra andra personer. En av dem uppges vara Victor, men de andra personerna är än i dag okända för polisen.


Efterfest i industrilokal

Kungsgatan: Taxin stannar vid en industrilokal, där passagerarna ska festa vidare. 40-åringen och 36-åringen är inte på plats än, tror polisen. De har tagit en taxi till en annan efterfest där de blir osams. En sms-konversation mellan bröderna får polisen att misstänka att 40-åringen senare ansluter till efterfesten i industrilokalen på Kungsgatan. Det är här polisen misstänker att Victor mördas.


Söker fortfarande efter kroppen

Hyndevad: Efter att ha åkt med till Kungsgatan där han sedan misstänks ha mördats tror polisen att Victors kropp fraktas till Hyndevad. Polisen har fått in flera tips om området och deras kriminaltekniska hundar har gjort markeringar här. Eskilstunaån har också tömts på vatten flera gånger, men hittills har sökandet varit resultatlöst.
Sandra Kjellström

Maria Lapenkova

Webbproduktion: Linnea Heppling