AIK utslaget efter strömavbrott i Aten

Europa League-matchen mellan grekiska Atromitos och AIK fick avbrytas tillfälligt till följd av ett strömavbrott i Aten.

Efter nästan en timmes avbrott kom ljuset tillbaka och matchen kunde återupptas, men AIK gynnades inte alls av den ofrivilliga pausen.

I den 67:e minuten satte Marcelinho i stället 1-0 för Atromitos, som är vidare efter totalt 4-1.

Eftersom förra veckans möte slutade 3-1 till Atromitos var AIK tvingade att göra tre mål i matchen – samtidigt som man inte fick släppa in något – för att ta sig vidare till playoff.

Efter 45 spelade minuter var ställningen fortfarande 0-0, och det var i början av andra halvlek som lamporna i arenan plötsligt slocknade. Enligt uppgifter var det ett lokalt strömavbrott i Aten som var orsaken, och efter nästan en timmes avbrott kom ljuset på arenan tillbaka och domaren beslutade att återuppta matchen.

Men svensklaget, som precis före strömavbrottet försökte få upp tempot, gynnades inte alls av spelstoppet. Tio minuter efter att matchen hade dragit igång igen öppnade gästerna målskyttet genom brassen Marcelinho. Han snodde åt sig bollen från Nils-Eric Johansson, innan han rundade målvakt Patrik Carlgren och la in bollen till 1-0.