”Han gör det för pengarna”

Uppdaterad
Publicerad

AIK-stjärnan Nabil Bahoui, 24, lämnar allsvenskan för spel i Saudiarabien.

Och han gör det bara för pengarna, anser experten Thomas Wernerson.

”Jag hade hellre sett honom i nästan alla andra ligor”, säger han till SVT Sport.

AIK tappade i dag en av sina viktigaste spelare, allsvenskan en av sina största attraktioner. I förmiddags blev det klart att landslagsmannen Nabil Bahoui lämnar för spel i Al-Ahli, tvåa i den saudiska ligan förra säsongen.

Experten Thomas Wernerson konstaterar att det är pengarna som styr i fotbollsvärlden.

Allsvenskan 2015

– Det får man leva med men i vissa fall blir man mer sorgsen än andra och det är jag nu. Han har talang och kunskap som borde prövas på en högre nivå än den liga han kommer till nu, säger Wernerson till SVT Sport.

Gör han det bara för pengarna?

– Ja, det är klart att det är för pengarna. Det är en udda väg och det måste vara snuskigt med pengar för han sätter sin framtida utveckling på spel, säger Wernerson.

”Lätt att försvinna i de ligorna”

Han tycker att Bahoui är välförtjänt av att bli utlandsproffs och tjäna pengar men att det är synd att han hamnar i en liga som håller lägre kvalitet.

Beslutet kan påverka talangens chanser till landslagsspel.

– Det är oerhört lätt att försvinna i de ligorna med tanke på hur lite man syns. Och än så länge är han inte helt säker i den svenska truppen. Man vill se honom prestera mot bra spelare och ha en positiv utveckling. Den chansen får han inte nu, säger Wernerson.

Nabil Bahoui har gjort åtta landskamper för Sverige och hans nya kontrakt sträcker sig över två plus två år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet