Novaković lämnar AIK:s A-lag

Nebojša Novaković
Foto: BildbyrånNebojša Novaković ska istället jobba med AIK:s talanger.

Nebojša Novaković lämnar rollen som assisterande tränare för AIK:s A-lag. Han blir istället en del av det team som ska arbeta med U19-U16.

– Vi har växt åt olika håll, säger huvudtränaren Rickard Norling om Novaković.

Nebojša Novaković, som under en längre tid har varit assisterande tränare för AIK:s herrlag, lämnar sitt uppdrag. Enligt ett pressmeddelande från klubben har man under våren utvärderat situationen och kommit fram till att att det finns skäl att se över, omorganisera och justera tränarorganisationen, och nu är det alltså gjort.

– Jag och Nebojša är som par inne på vårt sjunde år som ledare och vi har haft många utvecklande år tillsammans. Under tiden som jag varit borta från AIK känner jag att vi utvecklats åt olika håll, vilket inte är något ovanligt i denna bransch, och det gör att vi behöver göra en förändring för att vi båda ska kunna nå nya höjder i vårt tränarskap, säger AIK Fotbolls chefstränare Rikard Norling.

Ska ta hand om talanger

Istället ska Nebojša Novaković ansvara för utvecklingen av den individuella träningen för de spelarna som ligger närmast A-laget. Han kommer också att implementera ett nytt arbetssätt gällande fasta situationer för U19-U16.

Nebojša Novaković ersätts av Bartosz Grzelak, som lämnar jobbet som tränare och sportchef i IK Frej.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.