Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Dortmund bättre för Isak”

Uppdaterad
Publicerad

Det har spekulerats om Real Madrid – men nu blir det Borussia Dortmund för AIK:s Alexander Isak. Något som SVT Sports expert Daniel Nannskog välkomnar. ”Det känns bättre för Isak. Dortmund är kända för att satsa på yngre spelare, och unga killar runt hans ålder” säger Nannskog till SVT Sport.

Daniel Nannskog tror att Alexander Isak får en ärlig chans till spel i Bundesliga redan under våren, om han sköter sina kort rätt.

– Jag tycker det är ett bra klubbval. I  Real Madrid fanns det inte en chans att han skulle få speltid direkt. I Dortmund kan det finnas möjligheter att han får chansen redan nu i vår. Dortmund har länge visat att de är beredda att  satsa på yngre spelare, jag tänker bland annat på Pulisic och Emre Mor. För Isaks egen utveckling var det här ett bra steg, säger Daniel Nannskog till SVT Sport.

”Bra för svensk fotboll”

AIK och Dortmund har beslutat att inte gå ut med någon övergångssumma i affären. Men AIK kommer att få en rejäl slant, vilket öppnar möjligheter för framtiden.

– Det är väldigt bra för svensk fotboll att AIK kan utmana Malmö FF, vilket de kommer att kunna göra. Sedan gäller det att de inte tappar huvudet när man får in så stora pengar. Utan att de fortsätter att göra förnuftiga och bra värvningar, som AIK är bra på, och inte sticker i väg med några 15-20-miljonersvärvningar, säger Daniel Nannskog.

Daniel Nannskog tror att Alexander Isak har en stor karriär framför sig.

– Jag hoppas och tror att han har en väldigt fin framtid framför sig. Han har redan visat att han är en klasspelare i allsvenskan. Nu har en ny utmaning i att visa att han duger i Bundesliga. Han får möjligheten att spela med bra spelare och skolas av bra tränare. Hur stor han blir är upp till honom själv, säger Daniel Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.