Holmén har spelat för Elfsborg sedan han var 14 år. Foto: Bildbyrån

Holmén klar för Dynamo Moskva

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Holmén lämnar Elfsborg och går till den ryska ligan. Den 23-årige försvararen har skrivit på för Dynamo Moskva. ”Det ska bli fantastiskt roligt”, säger Holmén till Elfsborgs hemsida.

Mittbacken ryktats till den ryska klubben den senaste veckan. Nu är det helt klart. Holmén har skrivit på för 3,5 år med Dynamo Moskva som inför återstarten av ligan i mars ligger elva.

– Det känns hur bra som helst och ska bli fantastiskt roligt. Jag har kommit till en fantastisk stad och en klubb som på sätt och vis startar om med ett ungt lag. De hoppas kunna konkurrera på allvar från och med framför allt nästa säsong, så det känns spännande och roligt att få vara med på den resan, säger Holmén som ansluter till Dynamo Moskva omgående.

Holmén debuterade i allsvenskan för Elfsborg 2013 och spelade 29 av 30 matcher förra säsongen. Han var även med i det U21-landslag som vann EM-guld förra sommaren.

”Nöjda med affären”

– Vi har varit överens med Sebastian om ett nytt kontrakt i Elfsborg, men när detta med Dynamo Moskva dök upp så kände vi att det var en bra möjlighet för Sebastian. Vi är nöjda med affären, och utifrån det får vi ännu en gång vara stolta över att en spelare som fostras i vår förening nu tar steget ut i Europa, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson om övergången.

Sebastian Holmén har spelat för Elfsborg sedan han var 14 år, och tackar klubben inför flytten österut.

– Elfsborg är klubben i mitt hjärta och det går knappt att sätta ord på vad den betyder och har betytt för mig. Förhoppningvis ses vi om några år igen, för om ska jag spela fotboll i Sverige någon mer gång blir det i Elfsborg, absolut inget annat, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.