Foto: TT Nyhetsbyrån

Klart: Bahoui till Al-Ahli Saudi

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsspelaren Nabil Bahoui har länge ryktats bort från allsvenska AIK – nu är det klart. Bahoui lämnar för den saudiarabiska klubben Al-Ahli Saudi Football Club meddelar klubben i ett pressmeddelande.

Det har spekulerats och dementerats ett tag, men nu står det klart att AIK:s Nabil Bahoui lämnar för spel i Saudiarabien.

”Gigantiskt mycket pengar”

– Det är gigantiskt mycket pengar. Det han tjänar där på ett år är vad han hade fått efter tio år i Premier League, säger agenten Hasan Cetinkaya till Fotbollskanalen.

Allsvenskan

Totalt blev det 75 tävlingsmatcher för Bahoui i AIK.

– Nabil har utvecklats till en ny nivå i AIK. Han är ännu en förortsspelare som har tagit vägen via AIK till nästa steg i sin karriär och det skall alla inblandade känna stolthet över. Nabil har gjort avtryck både som spelare och som person i AIK och jag önskar honom all lycka och välkommen åter en dag, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström i ett pressmeddelande.

”Har njutit av att spela framför Sveriges bästa fans”

Bahoui hyllar klubben och fansen.

– Att få representera AIK har varit en ära för mig som är en Stockholmskille. Jag har njutit av att spela framför Sveriges bästa fans och jag vill tacka alla som har hjälpt mig från dag ett i AIK. Jag är inte orolig för AIK:s framtid då det finns stora talanger på min position, Sam Lundholm och Niclas Eliasson, hoppas att AIK visar de det förtroendet som klubben visade mig så att de uppnår sin fulla potential. Jag ser fram emot att få följa AIK i framtiden och vill även passa på att tacka och önska alla spelare och ledare i AIK ett stort lycka till, säger Nabil Bahoui.

Dementerade

För bara några dagar sedan dementerade klubben att en övergång skulle vara klar.

– Det enda han är klar för är att sätta sig på bussen på väg till Kalmar i dag, sa Wesström till fotbollskanalen då inför den allsvenska omstarten.

Men nu står det alltså klart att 24-årige Bahoui med fem mål på åtta matcher i allsvenskan, lämnar för spel i Al-Ahli, från staden Jidda, slutade tvåa i den saudiska ligan förra säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan

Mer i ämnet