Det väntar OH-flaggförbud mellan Göteborg och Malmö. Foto: TT

OH-flaggförbud i Göteborg mot Malmö

Publicerad

Det har redan drabbat bland annat AIK och Sundsvall. Nu väntar OH-flaggförbud på läktarna när IFK Göteborg möter Malmö imorgon.
– Vi har sett att den typen av textilier använts som verktyg för att dölja maskering, säger Christoffer Holm, jurist på polisens rättsenhet väst, till GP.

OH-flaggor (overhead-flaggor) har varit omdebatterat de senaste veckorna då polisen lagt ett förbud mot just OH-flaggor på Sundsvalls, Hammarbys och AIK:s matcher.

IFK Göteborg är nu nästa klubb som drabbas av förbudet. När klubben imorgon möter Malmö på hemmaplan kommer OH-flaggor vara förbjudna.

– Vi har sett att den typen av textilier använts som verktyg för att dölja maskering och förberedelse till brottslig handling. Det kommer vara ett sådant förbud, säger Christoffer Holm, jurist på polisens rättsenhet väst, till GP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer