Räddade poäng på stopptid

Örebros målvakt Oscar Jansson gjorde en kanonräddning på stopptid på Junes Barnys närnick och bottenmötet med Halmstad slutade 1–1.

Både Örebro och Halmstad, som krigar vid nedflyttningsstrecket, kämpade hårt för att ta en trepoängare och få lite andrum i tabellen.

Örebro hade ett skott i stolpens utsida i första halvlek. I stället kom ledningsmålet i början av andra när Nordin Gerzic satte en frispark efter att ha lyft bollen över muren.

allsvenskan 2015

Tio minuter i andra kom kvitteringen genom King Gyan, som slog in bollen på en målvaktsretur från Oscar Jansson.

Men han skulle revanschera sig i sista sekunden.

På stopptid fick Junes Barny ett jätteläge nära målet, men den här gången klarade Jansson, och därmed räddade han en poäng för Örebro.

”Nöjd med spelet”

– Det skulle varit tre poäng men jag är väldigt nöjd med arbetsinsatsen och spelinsatsen, säger Halmstads tränare Jan Jönsson till C More.

Axén missnöjd

Det här var Örebros femte raka match utan förlust och den tredje oavgjorda matchen i följd, men tränaren Alexander Axén var inte alls nöjd efteråt.

– En svag insats av oss. Vi är trötta rakt igenom. Vi får inte chans att spela bra, det är matcher hela tiden.