Foto: Bildbyrån

Så tippar experterna allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Vi står inför ännu en ovan allsvensk säsong.

Men en sak är som vanligt – under den digitala upptaktsträffen presenterades det stora allsvenska tipset där representanter från mediekåren tippar sluttabellen.

– Förväntningarna är höga här i Malmö och det älskar vi. Vi vet att allt annat än guld inte är acceptabelt, säger MFF:s lagkapten Anders Christiansen.

Malmö FF är föga överraskande favoriter till att ta hem SM-guldet även i år. Kalmar FF får kvala för tredje året i rad om experterna får rätt och Varberg och Östersund åker ur.

– Så länge jag har varit här så har vi alltid konkurrerat med två Stockholmsklubbar. Elfsborg har sett starka ut och i stort samma spelartrupp som i fjol. Häcken är alltid med i toppen och så får vi väl se om Blåvitt med deras storsatsning också kan hamna i toppen, säger MFF:s lagkapten Anders Christiansen.

IFK Göteborg som har rustat hårt tippas inte högre än åtta i tabellen. Malmö-kaptenen tror dock att Blåvitts målsättning är mycket högre än så.

– Med den kvalitén i de spelare som de har hämtat in och de spelare de redan hade i truppen så kan de ju bli svenska mästare. Vi ska göra allt för att det blir vi, men det är riktigt fint för allsvenskan att få in så profilerade spelare.

1. Malmö FF

2. BK Häcken

3. Djurgården

4. Hammarby

5. IFK Norrköping

6. IF Elfsborg

7. AIK

8. IFK Göteborg

9. Örebro SK

10. Mjällby

11. Degerfors

12. Halmstad

13. Sirius

14. Kalmar FF

15. Varbergs Bois

16. Östersunds FK

Allsvenskan drar igång 15.00 den 10 april när Malmö FF tar emot Hammarby.

KLIPP: Sef om FHM:s nya besked: ”Uteblivna dialogen beklaglig”

Så spelas den första allsvenska omgången:

10 april:

15.00  Malmö FF-Hammarby

17.30 Örebro-IFK Göteborg

11 april:

15.00 Mjällby-Varberg

15.00 Halmstad-Häcken

17.30 Norrköping-Sirius

17.30 Elfsborg-Djurgården

12 april:

19.00 AIK-Degerfors

19.00 Kalmar-Östersun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.