Mahmoud Eid blev matchens enda målskytt. Foto: TT

Succédebut för Eid i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Två allsvenska lag i poängnöd möttes i dag på Olympia i Helsingborg. Och det blev Kalmar som fick med sig tre poäng och plockar placeringar i tabellen.

Det blev en tillknäppt första halvlek mellan Helsingborg och Kalmar, där båda lagen var i desperat behov av poäng. Helsingborg låg på kvalplats inför matchen, Kalmar FF på elfte plats i tabellen.

Bästa målchans i första halvlek hade Helsingborgs Adam Eriksson med ett stolpskott.

I andra halvlek öppnades matchen upp, och Helsingborg hade en hel del fina chanser. Kalmars målvakt Olle Söderberg fick jobba och gjorde några kanonräddningar.

”Det finns mer att ge”

Men det blev Kalmar som bröt nollan, när den allsvenska debutanten Mahmoud Eid gjorde mål i 68:e minuten. Han vann en nickduell mot Helsingborgs Felix Bindelöv. Eid är Kalmars nyförvärv från Åtvidaberg.

– Det känns fantastiskt, kan inte bli bättre. Jag är så pass bra att jag ska vara på den här nivån. Och det finns mer att ge, sade Mahmoud Eid till C More efter matchen.

Fortsatt tufft för Helsingborg

Helsingborg försökte hitta kvitteringen i slutet av matchen, Lalawélé Atakora sköt bara någon decimeter över ribban. Men det blev Kalmar FF som fick med sig tre poäng. Samtidigt förlorade Djurgården mot Östersund, och Kalmar klättrade upp till nionde plats i tabellen.

Helsingborg ligger kvar på kvalplatsen och är fortfarande i poängnöd. Det har under de senaste säsongerna krävts 31 poäng för att hålla sig kvar i allsvenskan, Helsingborg behöver tolv poäng för att nå dit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.