Iranska landslagsmålvakten Alireza Haghighi får lämna Sundsvall med omedelbar verkan. Foto: Bildbyrån.

Sundsvall bryter med landslagsmålvakten Haghighi

Uppdaterad
Publicerad

Den iranska landslagsmålvakten Alireza Haghighis sejour i allsvenska laget Sundsvall blev inte långvarig. Tränaren Joel Cedergren bekräftade för SVT Sport att spelaren har gjort sitt i klubben.

– Vi går skilda vägar. Det är med omedelbar verkan. Jag vet inte om han har åkt hem nu men han kommer inte vara här något mer, säger Cedergren.

Målvakten Alireza Haghigi får med omedelbar verkan lämna den allsvenska klubben Sundsvall. Detta bekräfas av Sundsvalls tränare Joel Cedergren.

Alireza Haghighi kom till Sundsvall inför den nya allsvenska säsongen. Enligt tränaren Joel Cedergren var det för att den landslagsmeriterade målvakten ville få mer speltid – och öka sina chanser för att spela i VM för Iran. Men istället har 21-årige William Eskelinen som fått förtroendet som förstemålvakt.

– Han har blivit besviken i ett par omgångar när han inte har fått spela. Nu senast blev det en diskussion där han sa att han inte kunde tro att han inte får spela, säger Cedergren till SVT Sport.

Sundsvalls tränare menar att han förstår Haghighis besvikelse. Men han klargör också för sina arbetsmetoder.

– Men jag lovar inga spelare att de ska få spela. Jag värvar inte spelare på det sättet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.