• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Supertalangen peppas av Anders Svensson

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborgs Arber Zeneli beskrivs av många som en supertalang.

I april satte han ett mål som i efterhand har jämförts med Leo Messi och lagkamraten Anders Svensson beskriver honom som den ”största talangen han någonsin har sett”.

”Det ger självförtroende”, säger den 20-årige mittfältaren till SVT Sport.

I matchen mot Norrköping i april satte Arber Zeneli av i en 50-metersrusch, gjorde en tempoökning förbi ett gäng försvarare och dunkade distinkt in bollen i mål. Uppvisningen fick SVT:s experter Markus Johannesson och Daniel Nannskog att gå i taket, och jämförde honom med Barcelonas Lionel Messi.

– Haha, det är en rolig jämförelse, konstaterar han själv.

U21-EM 2015

20-årige Zeneli har spelat i samtliga av Elfsborgs matcher hittills den här säsongen. Mittfältaren har noterats för fyra mål, två målgivande passningar och beskrivs av många som en supertalang. Men det var inte förrän Zeneli kom upp i a-laget förra säsongen som han på allvar förstod att han kanske hade något utöver det vanliga.

– Då fick jag höra från Anders och de här i laget, att jag var en stor talang. Det ger positiv energi och självförtroende, och sen när det kommer från stora spelare i laget ger det en extra boost, berättar Zeneli.

Pappan stora förebilden

Arber Zeneli växte upp i Norslund i Falun och berättar att hans stora förebild alltid har funnits nära.

– Min pappa har varit en förebild för mig sedan jag var liten. Han har följt med mig till varenda match sedan jag började med fotboll och har alltid stöttat mig, säger han.

Spelade han fotboll själv?

– Han spelade ett tag när han kom hit till Sverige från Kosovo, men det var väl inte i så höga divisioner, haha. Men han hade fotboll i huvudet och det har han gett till mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U21-EM 2015

Mer i ämnet