Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Larsson presenteras av AIK under måndagen

Uppdaterad
Publicerad

AIK har kallat till presskonferens under måndagen med anledning av ”förändringar i spelartruppen”. Enligt uppgifter till Expressen ska VM-spelaren Sebastian Larsson presenteras.

I lördags spelade Sebastian Larsson sin 100:e match i den svenska landslagströjan och hyllades före avspark. Efter 0-0-matchen mot Peru fick spelarna några dagar ledigt innan avresan till Ryssland.

Under måndagsmorgonen gick AIK ut med att klubben ska hålla presskonferens klockan 16.00. Enligt uppgifter till Expressen ska Sebastian Larsson presenteras och det ska röra sig om ett kontrakt på 2,5 år. Det vill säga att Larsson, som levt över halva sitt liv i England, nu flyttar hem till Sverige.

Larsson har tidigare meddelat att han gärna avrundar sin karriär i Sverige. När SVT Sport, tidigare i våras, ställde frågan om han spelar i allsvenskan redan i höst svarade han:

– Kan det ske? Ja. Kommer det att ske? Vet inte. Det har man lärt sig i den här branschen, man ska aldrig stänga några dörrar. Man får vara lite öppen. Man vet aldrig vad som är runt hörnet, eller vad som sker.

Sebastian Larsson flyttade till England och Arsenal redan som 15-åring. Seniorkarriären varade bara några matcher i Arsenal innan resan gick vidare till Birmingham, Sunderland och senast Hull City. Nu verkar han alltså återigen bosätta sig i Sverige efter 17 år i England och debutera i allsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.