Foto: Bildbyrån

Strålande Petra Vlhova vann för andra dagen i rad

Uppdaterad
Publicerad

Schweiziskan Michelle Gisin var på väg att spräcka giganternas segersvit.

Men det blev till slut slovakiskan Petra Vlhova som tog hem slalomen i finska Levi.

Tillsammans med Mikaela Shiffrin har hon vunnit varenda världscuptävling i slalom sedan 2017.

Efter det första åket var Gisin i delad ledning och hade en bra chans att ta hem segern. I så fall hade det blivit första gången sedan den 10 januari 2017 (Frida Hansdotter) som en åkare förutom Vlhova eller Shiffrin vann en slalomtävling i världscupen.

Till slut fick schweiziskan nöja sig med en fin andraplats, 31 hundradelar bakom segrande Vlhova. Resultatet är hennes bästa någonsin i en slalomtävling i världscupen.

– Det känns fantastiskt. Det var väldigt jämnt och jag hade inte kunnat vara nöjdare än vad jag är just nu, säger en glad Gisin till SVT Sport.

– Jag var nervös och tänkte nog för mycket ute på banan, men jag är väldigt glad att det gick så bra som det gick.

”Vi kommer att se Shiffrin vinna igen”

Vlhova tog sin andra världscupseger på två dagar.

– Det är en riktigt bra känsla med två segrar den här helgen. Det är väldigt speciellt. Jag är glad över vad jag har åstadkommit, säger hon till SVT Sport.

Mikaela Shiffrin – som i går gjorde comeback efter 300 dagar borta från skidbackarna – fick nöja sig med en femteplats i dag.

– Jag tror att Shiffrin kommer att komma tillbaka. Vi kommer att se henne vinna igen men hon behöver lite mer tid, säger experten Pernilla Wiberg.

FRÅN I GÅR: Shiffrin känslosam i comebacken

RESULTAT

1. Petra Vlhova, Slovakien

2. Michelle Gisin, Schweiz, +0,31

3. Katharina Liensberger, Österrike, +0,50

4. Wendy Holdener, Schweiz, +0,79

5. Mikaela Shiffrin, USA, +0,93

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.