Alphand stortrivs i det svenska laget

Publicerad

Estelle Alphand gör sin andra säsong med svenska landslaget. Bytet från Frankrike gjorde henne gott och hon stormtrivs. Prestationsmässigt gjorde hon sin bästa säsong i fjol med en femteplats i slalom som bästa resultat.
– Jag trodde inte de skulle gå så bra efter landslagsbytet men jag var bara superglad och supertaggad att börja med Sverige, säger Estelle Alphand.

SVT Sport träffar Estelle Alphand i Kåbdalis, sex mil söder om Jokkmokk. Här ligger de flesta länderna och tränar inför slalompremiären i finska Levi. Estelle har i år fokuserat på att bli säkrare på att ta sig ned i fler åk i slalom. Den gångna säsongen blev det många uråkningar men även några riktiga superåk, tre gånger var hon snabbast i andra åket.

– Det var kanske lite oväntat, jag försökte inte tänka så mycket utan bara ta chansen, säger Estelle Alphand.

Trivs i Sverige

Estelle gjorde ett uppmärksammat landslagsbyte inför förra säsongen, från det franska till det svenska. Estelles pappa Luc Alphand är en känd fransk alpin skidåkare och mycket kretsade kring honom i Frankrike.

– Det blev en helt annan grej att komma till Sverige, man frågade inte så mycket om min pappa utan man var mer intresserad av vem jag var och det känns bra, säger Estelle.

Hur känns det att vara i de svenska laget nu när det gått över ett år?

– Det känns bra, jag känner mig mycket tryggare med tjejerna i laget och tränarna.

Siktar på vara snabbast i båda åken

Med självförtroendet från förra säsongen och tryggheten som infunnit sig så hoppas nu Estelle att de ska bli ännu bättre resultat i år och hon ser fram emot slalompremiären i Levi.

– Det gick ju inte så bra i storslalomen i Sölden men nu är de slalom och jag känner mig lite tryggare där och träningen känns bra och jag vet att jag kan åka snabbt så det blir spännande, säger Estelle.

Kommer vi få se dig någongång i vinter vara snabbast i både första och andra åket?

Haha, det kan jag inte säga nu men jag hoppas på de, säger Estelle Alphand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer