Foto: Bildbyrån

Alpina VM körs 2021 – trots vädjan från Italien

Uppdaterad
Publicerad
Det italienska vintersportförbundet har vädjat till Internationella skidförbundet, Fis, att skjuta upp VM i Cortina till 2022 på grund av coronapandemin. Trots det står Fis fast vid att mästerskapet ska köras 2021.
– Det var en stark vilja att genomföra mästerskapet 2021, säger Fis president, Flavio Roda

Cortina är beläget i provinsen Veneto , ett av de första och hårdast coronadrabbade områdena i världen. Cortina skulle även sått värd för den alpina säsongsavslutningen i mars, som ställdes in.

På grund av att området drabbats så hårt har det italienska vintersportförbundet vädjat om att världsmästerskapet skulle skjutas upp från 2021 till 2022, men så blir inte fallet.

– Det var en stark vilja att använda alla våra krafter för att försäkra oss om att alla världsmästerskap genomförs på högsta nivån. Baserat på den feedbacken och det tydliga engagemanget från alla parter, uttryckte det italienska vintersportförbundet att det var viktigt att genomföra VM 2021 för att skicka positiva signaler till hela det italienska landet, säger Fis president, Flavio Roda.

KLIPP: Coronadagboken: Följ med slalomesset Swenn Larsson (26 maj 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En dag med Swenn-Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer