Anna Swenn-Larsson blev femma i Zagreb

Uppdaterad
Publicerad

Anna Swenn-Larsson blev femma i damernas slalom i Zagreb.

Hon var 13 hundradelar från pallen – där dagens stora segrare Petra Vlhova tog hem förstaplatsen, 3.62 före svenskan.

– Femma är jättebra. Sedan kändes det som att jag missade lite där nere, säger hon till SVT Sport.

Efter första åket i Zagreb var Anna Swenn-Larsson femma och hade 19 hundradelar upp till sin tredje pallplats den här säsongen. Till ledande Petra Vlhova var det två sekunder.

Nio svenskor kom till start i damernas slalom i Zagreb. Näst bäst efter första åket, bakom Swenn-Larsson, var Emelie Wikström som slutade tia.

Kvalificerade sig för andraåket gjorde också Ylva Stålnacke (27:a), Sara Hector (23:a) och Magdalena Fjällström (16).

Anna Swenn-Larsson var nära pallen, men slutade femma.

– Det kändes inte som att jag släppte helt i dag. Jag är nöjd med placeringen, men det finns mer i skidåkningen och det är skönt, säger hon till SVT Sport.

Någon som hade marginalerna mot sig var Estelle Alphand. Svenskan låg två sekunder efter Vlhova efter tredje mellantiden, men strax före målgången, vid näst sista porten, blev det en gränsling.

”Behövde ta in tid”

– I början av åket lägger hon sig nästan på en innerskida och tappar väldigt mycket tid. På flacken var hon snabb och insåg att hon behövde ta in tid, säger SVT Sports alpina expert Maria Pietilä Holmner.

Suveränen Mikaela Shiffrin gjorde en miss i förstaåket och tappade tid. Amerikanskan som vunnit fyra gånger i Zagreb, och alltid mer än en sekunds marginal, var tvåa, 1.16 efter felfria Vlhova. Och slovakiskan höll undan när det gällde och vann 1.31 före Shiffrin. Det var första gången på nästan ett år som någon besegrade Shiffrin i slalom, efter sex raka segrar. Den 8 januari 2019 vann Vlhova slalomen i Flachau.

Trea blev Katharina Liensberger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.