André Myhrer har pallkänning efter första åket i Italien Foto: TT Nyhetsbyrån

Platt fall för Myhrer – körde bort sig vid palläge

Uppdaterad
Publicerad

André Myhrer hade slagläge efter en tredjeplats från förstaåketi slalomen i Madonna di Campiglio. Svensken fick problem tidigt och grenslade också efter drygt 15 sekunder i backen.

– Madonna är inte Andrés ställe. Tråkigt, tråkigt det som sker här, säger SVT:s kommentator Johan Ejeborg.

Det såg ut att bli en härlig afton i klassika Madonna di Campiglio för André Myhrer. Svensken fortsatte sin form från säsongsinledning och stod för ett fint förstaåk i Italien. Myhrer låg trea och hade slagläge inför avslutningen.

Andraåket började dock problematiskt och Myhrer fick ett dåligt skär tidigt och tappade tid, och det skulle blir värre. Efter drygt 15 sekunder i backen grenslade slalom veteranen och det fina utgångsläget var som bortblåst.

– Madonna är inte Andrés ställe. Tråkigt, tråkigt det som sker här, säger SVT:s kommentator Johan Ejeborg.

Tråkigt för Myhrer har en av sina bästa säsongsinledningar på många i sin avslutningsturné i världscupen. Innan tävlingarna i Madonna di Campiglio låg svensken två i slalomställning men tappar nu till en fjärdeplats efter uråkningen.

Schweizaren Daniel Yule pallade trycket efter ledningen i förstaåket och kunde också, som sistaman, köra hem segern, 0,15 sekunder före Henrik Kristoffersen.

Det andra svenskhoppet, Kristoffer Jakobsen, körde även han ur men då redan i förstååket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.