André Myhrers framgångsrika karriär är över. Foto: Bildbyrån

André Myhrer får inget sista åk – världscupen i Slovenien inställd

Uppdaterad
Publicerad

Herrarnas storslalom och slalom i slovenska Kranjska Gora i helgen ställs in. Återigen är det coronavirusutbrottet som ställer till det.

För André Myhrer betyder det att karriären är över – utan möjlighet till ett sista farväl i världseliten.

– Jag har inte ens hunnit landa i något av det här, säger Myhrer till SVT direkt efter beskedet.

För herrarna var helgens uppgörelse i Kranjska Gora åkarnas sista framträdande i världscupen den här säsongen. Men nu står det klart att corona sätter stopp för tävlingarna, meddelar internationella skidförbundet (Fis).

För slalomåkaren André Myhrer, som avslutar sin långa slalomkarriär efter säsongen, innebär beskedet att inte blir något sista farvälåk i världscupen.

Corona och idrott

– Det är otroligt tråkigt på ett personligt plan att avsluta på det här sättet, säger Andre Myhrer till SVT bara minuter efter beskedet.

– Det var definitivt rätt beslut att ta med läget som råder, men tar inte bort det faktum att det är otroligt tråkigt.

”Klart man hade velat sluta på ett annat sätt”

Myhrer världscupdebuterade som 21-åring redan 2004. Han är född och uppvuxen i Bergsjö i Hälsingland och bland hans största triumfer ryms ett OS-guld i Sydkorea 2018, ett OS-brons i Kanada 2010 och seger av totala slalomvärldscupen 2011/2012.

16 år senare är det av alla saker en världsomfattande pandemi som sätter stopp för hans sista show.

– Det är klart man hade velat sluta det på ett annat sätt, men det är svårt att göra något åt i läget som råder, säger André Myhrer.

Inställda tävlingen kommer inte ersättas

Tävlingarna i Åre ställdes in i veckan och sedan tidigare är det känt att säsongsavslutningen i italienska Cortina inte kommer bli av.

Fis skriver i ett pressmeddelande att tävlingarna i Kranjska Gora inte kommer ersättas med någon annan tävling och att säsongen för herrarna därmed är officiellt över. I toppen av rankingen innebär det att Norges Aleksander Aamodt Kilde vinner totala världscupen före Frankrikes Alexis Pinturault.

Även i slalomcupen blir det norskt i topp: Henrik Kristoffersen tar titeln och André Myhrer slutar åtta.

Här är kaoset i sporten efter coronaviruset (12 mars 2020)

REPORTAGE: SVT träffar familjen Myhrer under sista säsongen: ”Pappa ska bli lekpappa sen”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet