André Myhrer har långt upp efter det första åket. Foto: Bildbyrån

André Myhrer missade det andra åket

Uppdaterad
Publicerad

André Myhrer missade det andra slalomåket i Kitzbühel efter ett svagt åk. Vann gjorde Daniel Yule, från Schweiz.

– Jag är besviken och synd vara så långt bakom, säger André Myhrer till SVT Sport.

Myhrer hade startnummer ett och han fick inte behålla ledningen särskilt länge. För med startnummer två var Daniel Yule 1,48 sekunder snabbare än Myhrer.  Men efter första åket var det 19-årige Lucas Bråthen, med startnummer 34, som var  snabbast 1,81 före Myhrer.

– Det är en stor skillnad, tyvärr, tvärr. Myhrer har den här rörelsen i åkningen i sig, och det har han visat tidigare den här säsongen. Men just nu finns åkningen inte riktigt där, säger SVT Sports expert Pernilla Wiberg.

Rejält besviken

Myhrers åk räckte inte ens till ett andraåk, även Kristoffer Jakobsen missade att kvalificera sig till det andra åket.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag har det fortsatt svårt i Kitzbühel och har dålig fart under skidorna. Jag kommer inte riktigt igång och sitter fast i snön, vilket varit problem senaste tiden. Tråkigt, säger André Myhrer till SVT Sport.

Skrällen Lucas Bråthen orkade inte i det andra åket och slutade just utanför pallen. Vann gjorde i stället Daniel Yule före Marco Schwarz och Clement Noel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.