Myhrer tvåa i parallellslalomen

Publicerad

André Myhrer kom tvåa i parallellslalomen i Hammarbybacken. Svensken var på jakt efter sin första seger i Hammarbybacken men efter ett misstag i finalen slutade han tvåa.

André Myhrer visade stark form i parallellslalomen. Svensken åkte snabbast av alla på vägen fram till finalen där han ställdes mot schweiziske Ramon Zenhäusern. Myhrer som hade två andraplatser i parallellslalomen i Hammarbybacken inför dagen, hade en bra chans att ta sin första seger.

Men det blev en andraplats. Ett misstag under första finalåket gjorde att han hamnade för långt efter schweizaren. Dessutom ådrog sig Myhrer en sträckning och han hade inte mycket att sätta emot i andra åket. Zenhäusern gjorde inget misstag i det andra åket och tog hem segern i Hammarbybacken.

– Jag hade hoppats på mer men det är inte bra att ge bort en sekund, jag vet inte riktigt vad som hände där. Jag hade hoppats på mer, men jag får stå på en andraplats här igen och med tanke på hur säsongen varit är jag nöjd säger Myhrer till SVT Sport.

Myhrer: ”Jag hade hoppats på mer”

Bad om ursäkt

Kan ett bra resultat innebära att du fortsätter karriären?

– Det är klart att det är så jag vill fokusera på de här loppen som är kvar, men jag har ju inte vunnit här i Stockholm än så vi får se.

Vinnaren Zenhäusern bad nästan om ursäkt efter sin seger.

– Det var lite jobbigt att vinna mot André på hans hemmaplan, men det är en tävling och det är kul att stå högst upp på pallen. Sen vill jag säga grattis till André också och hoppas han fortsätter sin karriär för han är en bra kille, säger han till SVT Sport efter segern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer