Foto: Bildbyrån

Anja Pärsons ilska: ”Sorgligt att Fis lägger sig platt”

Uppdaterad
Publicerad

Det alpina landslaget får inte tävla i Levi – och det irriterar Anja Pärson.

”Att Fis lägger sig platt är bara sorgligt. Anna Swenn-Larssons säsong är redan över innan den börjar”, skriver hon på Instagram.

Det blir inga tävlingar för det svenska alpina landslaget i Levi. Hela truppen är satt i karantän efter att ledare testats positivt för covid-19.

Beslutet retade bland annat upp den italienska världscupvinnaren Federica Brignone. Nu uttalar sig även Anja Pärson på sin Instagram.

”Anna Swenn-Larssons säsong är redan över innan den ens börjar. 200 poäng som hon förlorar när hon inte får tävla i helgen. 200 poäng går inte att hämta hem mot resten av världscupen för att vinna slalomcupen i år”, skriver hon.

”Lägger sig platt”

Pärson resonerar vidare:

”Jag förstår verkligen Finlands beslut och allvaret i att alpina världscupen inte ska vara en risk för att sprida smittan vidare. Frågan är så mycket större än om Anna och resten av svenskarna ska få åka eller inte. Men att Fis lägger sig platt är bara sorgligt”, skriver hon och fortsätter:

”Hur kommer det bli i vinter? Kommer landslag mörka smittade åkare och tränare för risken att hela laget stängs av är för stor? Fotbollslag, hockeylag får tävla vidare trots smitta i lagen. Idrotter har en stor uppgift mot samhället att både ge underhållning, uppnå sina målsättningar och drömmar inom deras sport, men även ta ansvar för pandemin. Tufft men så viktigt!”

Det svenska landslaget får lämna Levi i dag och resa hem till Sverige.

Anna Swenn-Larsson: ”Jag är så jävla arg” (21 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.