Tunga svenska uttåg i Lienz – Shiffrin tog 64:e segern

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Schiffrin verkar vara ostoppbar i slalom. I österrikiska Lienz tog hon sin tredje slalomseger för i år och 64:e världscupsegern i karriären.

Svenska Estelle Alphand fick till en kanonstart på det andraåket men körde ur ungefär halvvägs ner.

Anna Swenn-Larsson blev första åkare att försvinna i damernas slalom i. Tidigt i det första åket slog hon ihop fötterna och körde ur.

– Det var lite oturligt, säger expertkommentatorn Tobias Hellman.

Det var en besviken Anna Swenn-Larsson som lämnade målfållan och tog av sig skidorna.

Efter ett tidigt uttåg i Lienz tvingas hon lämna tävlingen poänglös.

– Hon kommer lite rakt på, blir sent och slår ihop fötterna. Då blir det svårt att vrida runt, säger expertkommentatorn Tobias Hellman i sändning.

– Sådana misstag sker ibland, men de ska naturligtvis inte behöva hända. Hon ska komma in där bättre positionerad, fortsätter han.

”Hon lyckas med det för att hon har den här kroppskontrollen”

USA:s storstjärna Mikaela Shiffrin var bäst i första åket, 26 hundradelar före Slovakiens Petra Vlhova, och höll undan i det andra åket och vann tillslut med 61 hundradelarsmarginal ner till Vlhova.

– Jag pushasde det så hårt jag kunde. Hon (Vlhova) åkte väldigt bra så jag var tvungen att ge 110 procent och det gjorde jag, säger Shiffrin.

Shiffrin vann alla slalomtävlingar förutom en i fjol och har inlett årets säsong med att vinna de tre inledande tävlingarna i slalom.

– Hon använder tekniken på ett bra sätt så hon slipper bli så trött. Hon lyckas med det för att hon har den här kroppskontrollen som hon har, säger SVT:s expert, Pernilla Wiberg.

Estelle Alphand är bästa svenska på 13:e plats, över en och en halv sekund bakom amerikanskan. Även Emelie Wikström och Magdalena Fjällström kom bland de 30 främsta som får göra ett andra åk. De ligger 24:a respektive 29:a.

Däremot är det färdigåkt för Sara Hector som blev 32:a i det första åket, fyra hundradelar från 30:e-platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.