Anna Swenn-Larsson är frustrerad över det uteblivna tävlandet i Levi. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Anna Swenn-Larsson: ”Jag är så jävla arg”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inga tävlingar i Levi för det svenska damlandslaget – i stället hamnade man i karantän och först i dag får de åka hem till Sverige.

Anna Swenn-Larsson berättade uppgivet om situationen i Vinterstudion.

– Jag är så jävla arg, förbannad och ledsen, säger hon.

I torsdags meddelade det alpina landslaget att åkare och ledare satts i karatän efter ett beslut av finska myndigheter. Det efter att en ledare testats positivt för covid-19.

I stället för att tävla i helgen tvingades truppen till sju dagar i karantän, men det svenska förbundet har sett till att gruppen återvänder hem till Sverige i dag, lördag.

Anna Swenn-Larsson berättade om frustrationen i SVT:s Vinterstudion under lördagsmorgonen.

– Jag sitter här på mitt rum, frisk som en nötkärna, och gör inte så mycket. Jag är så jävla arg, förbannad, ledsen och allt sånt där. Det känns surt liksom. Jag har lämnat fyra negativa test de senaste sex dagarna, senast i går efter lunch. Ändå sitter jag här och får inte tävla, säger hon.

– Jag förstår att viruset är allvarligt och att vi måste vara försiktiga men det känns helt sjukt att det ska vara olika regler i olika länder. Jag tycker att de måste hitta en annan lösning.

KLIPP: Mikaela Shiffrin lider med svenska laget

”Kanske har varit naiv”

Hade ni i teamet gått igenom att det här skulle vara en av riskerna ifall någon testade positivt?

– Nej.

– Just nu är jag bara jättebesviken. Jag kände mig så laddad inför premiären, vi har ju laddat för det här sedan i februari eller mars. Man har gjort allt för att vara i så bra form man bara kan. Det här känns riktigt surt.

Vad tänker du om du blickar framåt?

– I dag ska vi ta oss hem till Sverige och de sätter oss i Boden. Jag vet inte hur länge vi blir där. Jag vill bara komma hem och få smälta det här lite. Jag har kommit tillbaka förr och kommer att göra det igen. Men det är lika tråkigt för de andra sju tjejerna som är lika besvikna som jag.

Tror du att VM i Cortina går att genomföra trots pandemin?

– Jag har verkligen ställt in mig på att det blir en säsong och att jag måste vara redo. Kanske har det varit lite naivt. Nu vet jag inte längre, säger Swenn-Larsson.

SE OCKSÅ: Frossa i fjolårets svenska vinterframgångar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.