Anna Swenn Larsson blev femma i Levi. Foto: bILDBYRÅN

Anna Swenn Larsson femma i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Första tävlingen på 21 månader.

I comebacken imponerade Anna Swenn Larsson direkt och slutade femma i slalompremiären i finska Levi.

– Det var väldigt mycket känslor i dag men jag var mest tacksam och glad över att vara tillbaka, säger hon till SVT Sport.

Hon fick hela fjolårssäsongen förstörd på grund av en bruten fotled. Men nu är Anna Swenn Larsson tillbaka och gjorde i dag sin första tävling på 21 månader när världscupen hade premiär i finska Levi.

– Jag ser fram emot helgen och få stå på start igen och jag tycker att det ska bli jättekul. Man lägger ner hela den här tiden och träningen för att få de här tillfällena, sa Swenn Larsson till SVT Sport inför helgen.

Fyra efter första åket

Swenn Larsson fick också en drömstart i comebacken. Hon öppnade starkt och låg fyra efter första slalomåket, sju hundradelar från pallen. Totalt var det nio svenskor som tävlade där också Sara Hector och Charlotta Säfvenberg tog sig vidare till andra åket.

Inför andra åket hade Anna Swenn Larsson slagläge för att ta sig in på pallplatsen. Efter en stark start tappade hon dock i branten och slutade till sist på en femteplats i comebacken.

– Det var väldigt mycket känslor i dag men jag var mest tacksam och glad över att vara tillbaka, säger hon till SVT Sport och fortsätter:

– Det har varit svårt att veta var jag står. Jag har känt mig i bra form och känt att jag åker snabbt. Jag åkte hit med höga ambitioner och mål, ville få till stabil och bra åkning och det tycker jag att jag fick i dag.

Ny tävling i morgon

I morgon väntar ny slalomtävling i Levi.

– I morgon är det ganska lika. Vill få till stabil och bra åkning. Det är fullt fokus på tekniken och jag ska försöka förbättra min brantåkning lite.

Petra Vlahova vann dagens tävling före Mikaela Shiffrin och Lena Duerr. Sara Hector höll sin niondeplats från första åket och Charlotta Säfvenberg slutade 23:a.

KLIPP: Anna Swenn Larsson laddar för ny säsong (5 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.