Anna Swenn-Larsson. Foto: Bildbyrån

Anna Swenn-Larsson: ”Charm att få olika karaktär på backarna”

Uppdaterad
Publicerad

Alpinchefen Tommy Eliasson Winter välkomnar färre tävlingsplatser kommande säsong.

Men Anna Swenn-Larsson är inte lika positiv.

– Jag tycker att det är charmen att man får olika karaktär på backarna och kommer till nya ställen, säger hon till SVT Sport.

Diskussionerna som förs inom Internationella skidförbundet Fis handlar om att ha färre tävlingsplatser kommande säsong. Alpinchefen Tommy Eliasson Winter tycker att det är en bra idé eftersom resandet sliter på åkarna, men det är inte ett problem som Anna Swenn-Larsson känner av.

– Jag tycker det är jättekul att vara iväg och för mig är det inget problem att vara ute långa perioder under vintern, säger hon till SVT Sport.

”Vore lite tråkigt”

Svenskan satsar framför allt på slalom och parallellslalom vilket betyder att tävlingschemat inte är riktigt lika tjockt för henne som för åkarna som kör ännu fler discipliner.

– Jag fokuserar ju mer på slalom och parallell, det hade ju blivit en annan grej om jag kört fyra-fem discipliner.

Hon ser helst att världscuptävlingarna genomförs på många olika platser – precis som tidigare år.

– Jag skulle tycka att det var lite tråkigt om många tävlingar var på samma orter. Jag tycker att det är charmen att man får olika karaktär på backarna och kommer till nya ställen. Men så klart, är det hör en lösning för att vi ska kunna tävla så spelar det ingen roll för mig.

Alpinchefen positiv till nya VC-förslaget: ”Den cirkusen är en stor belastning”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.