Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Anna Swenn-Larsson om känslan efter första världscupsegern. Foto: Bildbyrån

Anna Swenn-Larsson efter första världscupssegern: ”Blev chockad”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Swenn-Larsson tog karriärens första världscupsseger i amerikanska Killington.

Trots att hon länge känt att hon har det i sig var det en liten chock när segern var säkrad.

– Det är svårt att beskriva, säger hon.

Säsongens andra världscuptävling för Anna Swenn-Larsson avslutades med att hon för första gången i karriären fick stå högst upp på pallen, tillsammans med schweiziskan Wendy Holdener. Några dagar senare är det fortfarande inte helt enkelt att beskriva känslan.

– Jag har haft som mål under hela min karriär att en dag få vara bäst i världen. Att få uppnå det när man lägger ner så mycket tid och kraft på skidåkning är verkligen en underbar känsla, säger Swenn-Larsson till SVT Sport.

31-åringen blev tvåa i säsongens första världscupstävling i Levi och kände att formen var bra. Men när det väl stod klart att hon för första gången var allra bäst så blev det ändå en typ av chock.

– Det var svåra förutsättningar och det var svårt att känna om det gick fort eller inte. Jag hade också en liten miss tidigt i åket så jag blev ändå chockad att just den tävlingen räckte till att jag skulle ta min första världscupsseger, menar hon.

Men räckte gjorde det. Sedan dess har hon firat både i Killington och hemma i Åre.

– I Killington så skålade vi lite i champagne och badade och bara hade det härligt med laget. Jag hade inte kunnat göra det utan dem. Sedan kom jag hem till Åre i går och då hade min nära familj och nära kompisar styrt lite pizza och så. Väldigt uppskattat och jag är så tacksam att ha så många fina runt mig som är så glada för min skull, avslutar Swenn-Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.