Anna Swenn-Larsson är motiverad inför säsongen och hoppas på en topplacering i slalomcupen. Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Anna Swenn-Larsson: ”Har fått mig mindre stressad”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Swenn-Larsson tog VM-silver i slalom i Åre i våras och är nu taggad på att sätta igång en ny säsong.

– Vi har haft mycket bra träning på slutet, nu är det bara sista race-preppet där vi ska köra tävlingslikt, säger 28-åringen till SVT Sport.

Swenn-Larsson har tagit stora steg i karriären senaste säsongerna. Nu är hon det stora svenska namnet efter att Frida Hansdotter lagt skidorna på hyllan.

– Jag kommer bara göra mitt bästa. Det är klart att folk kanske kommer sätta mer press på mig, men jag ska bara fortsätta tänka som jag har gjort, säger hon till SVT Sport.

– Jag ska försöka bara vara den jag är, må bra och ha kul. Det är klart att det är annorlunda, Frida tog mycket uppmärksamhet och var Sveriges nummer 1. Men jag tror att det kommer gå bra.

Har tränat mentalt

En förklaring till att det gått bättre senaste åren är att hon jobbat med mental träning.

– Jag har fått hjälp att vara mer i nuet, fokusera mer på utförande än resultat. Det har hjälpt mig väldigt mycket, fått mig mindre stressad och mer fokuserad på vad jag ska göra i stället för att se placeringar och resultat.

Fokus ligger som sagt inte på resultat, men topp 3 i slalomcupen är något Swenn-Larsson hoppas på. Men på frågan om den mästerskapsfria säsongens höjdpunkt kommer svaret blixtsnabbt.

– Åre såklart! Jag ser fram emot hela säsongen, och att få starta i Levi. Men Åre är ju favoriten liksom.

Slalompremiären sker i Levi under Vinterstudions premiärhelg, 23-24 november.

ARKIV: Anna Swenn-Larsson efter VM-silvret på hemmaplan (16/2-2019):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.