Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Anna Swenn-Larsson om tränarbytet: ”Nytändning”. Foto: Bildbyrån

Anna Swenn-Larsson om drömstarten: ”Lite nya inputs”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Swenn-Larsson har inlett säsongen med en första- och en andraplats.

Drömstarten har kommit under ledning av en ny tränarstab i landslaget.

– Jag har fått lite nytändning, säger hon.

Säsongens första världscupstävling, i finska Levi, slutade med en andraplats. Det följdes upp med karriärens första världscupseger, i Killington. En drömstart på säsongen för Anna Swenn-Larsson och hon är nu minst sagt laddad för fortsättningen.

– Det är bara att vara i nuet och försöka att fortsätta fokusera på vad jag ska göra i varje tävling. Tänka tekniskt och inte jaga upp mig utan försöka att vara lugn och sansad så får vi se hur det går resten av säsongen. Det känns väldigt bra, säger hon till SVT Sport.

”Gett lite nya inputs”

Inför säsongen har tränarstaben bytts ut i det svenska landslaget. Det innebär att Swenn-Larsson, bland andra, arbetar med en ny slalomcoach, vilket hon själv menar har gett lite av en nytändning.

Men i det stora hela har hon laddat upp ungefär som hon brukar inför tävlingssäsongen.

– Jag är supernöjd med det (bytet av tränarstab). Det har gett lite nya inputs och lite nytt sätt att tänka. Men som i sommar har jag kört på liknande sätt. Jag har känt mig stark fysiskt länge och har inte velat ändra något där. Men som sagt blir det lite nya synvinklar och lite andra saker som jag har tänkt på i min åkning, menar Anna Swenn-Larsson.

Nästa slalomtävling är i morgon i Sestriere, Italien.

Anna Swenn-Larsson tog karriärens första världscupseger (27 november 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Viaplay

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.