Anna Swenn-Larsson jublar i Flachau. Foto: Bildbyrån

Anna Swenn-Larsson på pallen i Flachau

Uppdaterad
Publicerad

Anna Swenn-Larsson slog till med en pallplats i Flachaus slalom. Svenskan slutade trea bakom Petra Vlhova som besegrade suveränen Mikaela Shiffrin.

– Jag är så sjukt glad, säger Swenn-Larsson till SVT Sport med tårar i ögonen.

Efter ett starkt förstaåk var Anna Swenn-Larsson tvåa inför det andra åket, endast slagen av suveränen Mikaela Shiffrin.

Och trots att svenskan tappade i andra åket lyckades hon åka in på en andraplats, 1,05 bakom Petra Vlhova.

Shiffrin lyckades sedan inte heller hon besegra Vlhova och åkte in som tvåa, och petade alltså ned Swenn-Larsson till en tredjeplats. Pallplatsen är den andra i världscupen för 27-åriga Swenn-Larsson, efter en tredjeplats i Åres slalom 2014.

– Jag är så sjukt glad, jag vet inte vad jag ska säga. Jag har kämpat så länge, det är sjukt stort. Jag är verkligen jättenöjd, säger en tårögd till SVT Sport.

Senare kom beskedet att Swenn-Larsson diskas på grund av en grensling.

Sviter bröts för Hansdotter och Shiffrin

Flachaus slalom har varit en favorittävling för Frida Hansdotter. Svenskan hade inför kvällens tävling sju raka pallplatser i backen, varav två segrar. Men efter att ha legat femma inför åk 2 tappade hon en placering och slutade sexa.

I och med andraplatsen för Shiffrin bröts även en svit för henne, nämligen hennes imponerande segersvit i slalom.

23-åringen hade inför tävlingen sju raka VC-segrar, varav fem den här säsongen. Om hon vunnit i kväll hade hon tangerat Vreni Schneiders (1989) och Janica Kostelics (2001) rekord i antal raka slalomsegrar.

Bakom Swenn-Larsson och Hansdotter slåss övriga svenskor om de kvarvarande två platserna till VM-slalomen i Åre. Charlotta Säfvenberg slutade 22:a, Emelie Wikström 23:a medan Sara Hector och Magdalena Fjällström slutade 26:a respektive 27:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.