Anna Swenn-Larsson Foto: Bildbyrån

Anna Swenn-Larsson har testats positivt för covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Anna Swenn-Larsson har testats positivt för covid-19. Ett nytt bakslag för svenskan som inte fick ställa upp i slalompremiären i Levi.

– Det är jävligt tråkigt men jag kommer ladda om, säger svenskan till SVT Sport.

Anna Swenn-Larsson fick beskedet under onsdagen när hon var på väg till ett träningsläger i Europa. Hon har inte känt av några som helst symptom.

– Jag har tränat som vanligt i morse och skulle åka iväg på läger. Jag känner mig helt som vanligt, säger Swenn-Larsson.

Hur tog du beskedet?

– Först blev jag väldigt ledsen och det är klart det är jäkligt trist. Jag har varit så försiktig när jag har varit hemma. Inte träffat folk, gått på förbundets gym och varit väldigt mycket ensam. Så det är konstigt vart jag har fått det ifrån.

Fick inte tävla i premiären

Beskedet är ett nytt bakslag för Anna Swenn-Larsson.

Tillsammans med resten av det svenska damlandslaget fick hon inte tävla i världscuppremiären i Levi för två veckor sedan, efter att en svensk tränare testats positivt för covid-19.

– Jag kommer ladda om. Jag längtar tills jag får åka skidor igen och jag tror inte jag kommer tappa så mycket form. Och det är nästan en månad kvar till nästa slalom, så jag tror tränarna kommer fixa ett väldigt bra program så jag är i form tills dess. Så om det är någon gång man ska få det så är det väl nu.

Siktar på att tävla i Semmering

Nästa planerade världscuptävling för svenskan är slalomen den 29 december i Semmering, Österrike. Det råder inget tvivel om att Anna Swenn-Larsson, som nu inledningsvis får sitta i karantän i sju dagar, siktar mot att tävla där.

 – Ja men herregud. Självklart. Alltså jag ligger här och känner mig frisk som en nötkärna. Jag har inget annat i tankarna än att jag ska stå där och ha hunnit träna innan dess. Men jag vet inget om viruset och viktigast är att bli frisk, från något jag inte ens känner av.

SVT FÖRKLARAR: Varför har inte Fis skapat en skidbubbla?:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.