Foto: Bildbyrån

Dannewitz stjärnan i stor svensk JVM-trupp

Uppdaterad
Publicerad

Sverige åker med 16 åkare till alpina junior-VM i Narvik 5–14 mars. Största förhoppningarna finns på damerna där exempelvis fartåkaren Ida Dannewitz har varit nia i en kombinationstävling och 23:a i super-G i världscupen i vinter.

”Vi har ett starkt gäng som åker till Narvik. Det har varit tufft att lämna duktiga tjejer utanför truppen, men vi känner att framtiden för tjejerna med den konkurrens som finns ser riktigt bra ut”, säger det alpina sportrådet i skidförbundet, som ansvarar för uttagningen, i ett uttalande.

Här är truppen

Damer: Moa Boström Müssener, Uppsala, Hanna Aronsson Elfman, Kil, Ida Dannewitz, Uppsala, Emelie Henning, Järfälla, Liv Ceder, Sollentuna, Hilma Lövblom, Täby, Sara Rask, Sollentuna, Emma Sahlin, do.

Herrar: Gustaf Lindqvist, Sundsvall, Jesper Brändholm, Sälen, Lukas Karlberg, Mälaröarna, Olle Ström, Saltsjöbaden, William Jonsson, Klövsjö, Axel Lindqvist, Sundsvall, Carl Jonsson, Klövsjö, William Hansson, Mälaröarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.