Foto: SVT

Anna Swenn Larsson: ”Har jag gjort något för att vara värd det här?”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Swenn Larsson, 29, har haft en mardrömssäsong. Först stoppad av covid-19 och sen den tunga fotledsfrakturen som hon ådrog sig strax före jul. Mest troligt missar hon VM i Cortina.

– Det har varit tufft det har det men jag känner ändå att det finns hopp, säger Anna Swenn Larsson till SVT Sport.

Motgång på motgång, så kan man sammanfatta Anna Swenn Larssons säsong 20/21. I premiären blev hela laget satt i karantän. Inte nog med det så testade hon själv positivt för covid-19 kort därefter. Hon är dock tveksam om hon verkligen har haft de då hon inte känt några symptom alls.

– Jag tog ett pcr-test för åttonde eller nionde gången och så var jag positiv. Då blev jag less som satan, alltså skämtar ni, är det verkligen jag? Jag fick sätta mig i karantän i nio dagar men jag kände mig frisk som en nötkärna. Jag är fortfarande lite tveksam än idag om jag verkligen haft corona, säger Anna Swenn Larsson.

Vinterstudion

Men de största smällen av dem alla kom under en träning i Sterzing, Italien, hon gränslade en käpp och bröt fotleden.

– Jag kände där ett tag har jag gjort något för att vara värd det här?

– Just skador har jag varit väldigt skonad ifrån och jag vet att i den här sporten sker skador så det är något man får vara beredd på, säger Anna Swenn Larsson.

Tid i gymmet

Så klart blev det ändå ett tungt bakslag för den svenska stjärnan. Till en början hade hon svårt att motivera sig för rehabilitering men efter mycket kontakt med sin mentala tränare så har hon hittat ny kraft och kämpar hårt för att ta sig tillbaka och det blir många timmar på gymmet.

– Jag tycker det går bra ändå, jag kan göra väldigt mycket och jag tror verkligen inte jag kommer ha tappat mycket muskler under den här rehaben så det känns väldigt positivt.

Litet hopp om VM

Anna hoppas att hon kommer stå på start nångång under säsongen, om det blir redan till VM är desto mer osäkert. Läkarna sa att det skulle ta 12 veckor att bli återställd från fotledsskadan, när VM körs i Cortina kommer det gått cirka nio veckor.

– Räkna inte med mig, se det som en bonus om jag dyker upp men det finns ett litet hopp absolut, säger Anna Swenn Larsson.

Den första februari ska Anna träffa sin läkare igen och då kan hon förhoppningsvis ta av sig ”stöveln” hon har på foten och få mer svar å hur länkningen har gått.

Se hela reportaget med Anna i spelaren nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet